VİDEO | Direnişteki Kale Kayış işçileri soL'a anlattı: İnsan gibi çalışmak istiyoruz

İstanbul Silivri'deki Kale Conveyor (Kayışları) fabrikasında, sendikal faaliyete baskı yapan patronu protesto eden işçiler iş bıraktı, direnişe geçti. Direnişlerinin 13. gününde ziyaret ettiğimiz işçiler, çalışma şartlarının kötülüğünden ötürü sendikaya üye olduklarını anlattı.

Neslihan Koçaslan

İstanbul'un Silivri ilçesi Kınalı mevkiinde faaliyet gösteren Kale Conveyor (Kayışları) fabrikasında örgütlenme çalışmasını sürdüren Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, patronun sendikal faaliyetlere karşı uyguladığı baskılar nedeniyle iş bıraktı. 

İşyerinde iş güvenliği olmadığını belirten işçiler, çalışma koşullarının dayanılmaz olması karşısında insan gibi koşullarda çalışmak istedikleri için sendikaya üyesi olmaya başladıklarını, örgütlenmelerinin daha ilk andan itibaren patronu rahatsız ettiğini belirtti.  

Direnişlerinin 13. gününde olan işçiler yaşadıklarını soL'a anlattı: 

ALİHAN ARTÜRK: İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN DİRENİŞE GEÇTİK


Sendikal haklardan faydalanmak istediklerini belirten Artürk, anayasal haklarının engellendiğini söylüyor.

 

SATILMIŞ ESERLİ: İŞ KAZASI GEÇİRDİM, KİMSENİN UMRUNDA OLMADI


AKP olsun, DSP olsun partilere mesaj gönderdiğini belirten Eserli, bu partilerin işçileri ciddiye almadıklarını söyledi.

 

GÖKHAN AÇAR: İNSANİ KOŞULLARDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ


Çalışma şartlarının kötülüğünden bahseden Açar, pislik içinde havalandırma sistemi olmadan çalıştıklarını anlattı.

 

MUSTAFA ÜNAL: MOBBİNG UYGULADILAR


İçeride çalışma şartlarının kötü olduğunu anlatan Ünal, mobbing ve iş kazalarının çok olduğunu vurguladı. 

TKP İSTANBUL VE TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ



TKP İstanbul Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu ve Tekirdağ Belediye Başkan adayı Mehmet Bayırlı 13 gündür direnişte olan Silivri Kale Kayış Fabrikası işçilerini ziyaret etti.

Karaoğlu yaptığı konuşmada işçilerin siyaset yapması gerektiğini, işçilerin hayli hayli belediyeleri yönetebileceğini vurguladı. Patronlardan, düzen partilerinden yana olan partilerin, emekçiler için bir değişiklik yaratamayacağının altını çizen Karaoğlu, ''Biz patron partisi değiliz, bize güvenin. İşçilerin, emekçilerin mücadelesini büyütelim'' diyerek TKP'ye oy vermeye çağırdı.

Kendisi de iş güvenliği uzmanı olan Karaoğlu, işçilerle iş yerindeki çalışma koşullarıyla ilgili sohbet etti, iş güvenliği ve iş sağlığının göz ardı edildiğini vurguladı.

Tekirdağ Belediye Başkan adayı Mehmet Bayırlı işçilerin örgütlenmesi gerektiğini, sosyalizm mücadelesini büyütmek için daha çok birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı.