Turkcell'de işler böyle yürüyor: Ensar Vakfı'na destek serbest, Ali İsmail'e yasak

12 yıldır çalışmakta olduğu Turkcell'deki işine, Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı'nın kampanyasını desteklemesi nedeniyle son verilen Fizik Mühendileri Odası İstanbul Şube Başkanı Alper Mertoğlu, işten atılma sürecini soL'a anlattı.

Ercan Bekçi

Ensar Vakfı'na verdiği destek ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Turkcell'den, Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı'na (ALİKEV) verdiği destek nedeniyle kovulan Fizik Mühendileri Odası İstanbul Şube Başkanı Alper Mertoğlu, işine son verilme sürecini soL'a anlattı. 

ALİKEV'in "Kıtadan kıtaya düşlerinde özgür dünya" ismiyle başlattığı kampanyaya destek veren Mertoğlu'nun, 23 Temmuz'da düzenlenen yarıştan 2 gün önce Turkcell'deki görevine son verildi.

Turkcell'in finans departmanında yönetici olarak çalışan Mertoğlu, işten atılma sürecinde kendisine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti. İşine son verilmesine ilişkin tebligatın kendisine ulaşmadığını ifade eden Mertoğlu, tebligatın kopyasını noterde gördüğünü, kurumun işe son verme bahanesi olarak "güven ilişkisini ortadan kaldıran davranışlar" iddiasını ortaya attığını söyledi. 

Kurumun kendisini, tek taraflı fesih ile tazminatsız olarak işten çıkardığını ifade eden Mertoğlu, Turkcell'in sırtını, iş yasasının patronlara "tek taraflı fesih yetkisini" veren "Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller" (25/2) maddesine yasladığını kaydetti. 

Turkcell'deki görevleri süresince performansına dayalı herhangi bir sıkıntı yaşamadığını, aksine performansının da yüksek olduğunu belirten Mertoğlu, Turkcell ile yaptığı görüşmede kendisine "ALİKEV'le ilgili bir gerekçe" gösterilmediğini, hatta herhangi açıklama yapılmadığının altını çizdi. 

Ensar Vakfı'nın sponsorlarından olan Turkcell'in, söz konusu vakfı "gençlerin eğitimine katkı" amacıyla desteklediğini ifade eden Mertoğlu, kendisinin de ALİKEV'e "gençlerin üretimini ve eğitimini desteklemek" için katkı sunduğunu vurguladı. 

Mertoğlu, kurum içinde muhalif kimliği ile bilindiğini ve işten çıkarılmasının kendisi için sürpriz olmadığını da sözlerine ekledi.