THY'den 22 noktaya sefer iptali

THY, ekonomik daralma nedeniyle 22 noktaya seferlerini iptal ederken, 30 uçağını ise park pozisyonuna aldı.

DHA

Türk Hava Yolları, (THY) ekonomik daralma nedeniye 30 Ekim’de başlayan kış sezonunda, talebin düştüğü 5’i iç, 17’si de dış hat toplam 22 noktaya seferlerini iptal ettti. Filodaki toplam 30 uçak da yere indirilerek park pozisyonuna alındı.

Filoda kiralık olarak bulunan 12 geniş gövdeli Airbus A330-200 tipi uçak Antalya’ya gönderildi. Bu uçaklar İkinci Dış Hatlar Terminali’nin önünde park pozisyonuna alındı. 4 Airbus A320 tipi uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki genel havacılık hangarları önüne park ettirildi. Önümüzdeki günlerde kademeli olarak seferden çekilecek uçak sayısı 30’a ulaşacak. THY’nin filosunda hâlen 298 yolcu uçağı bulunuyor.

Geçen hafta başlayan kış sezonunda THY maliyetlerini düşürmek için gelirin ve doluluk oranlarının düşük olduğu dış hatlarda Cezayir’de Batna ve Tilimsan, Danimarka’da Aolborg, Fransa’da Bordo, Almanya’da Karlsruhe-Baden Baden, Freidrichshafen, Münster, İran’da Kermanşah, İtalya’da Cenova, Pisa, Ürdün’de Akabe, Kırgızistan’da Osh, Hollanda’da Roterdam, Nijerya’da Kano, Suudi Arabistan’da El Qassim, Tacikistan’da Khujand ve Ukrayna’da Ivano Frankivsk uçuşları durdurulmuştu. THY’nin iç hatlarda sona erdirdiği uçuş noktası arasında Eskişehir, Tokat, Edremit, Uşak ve Siirt bulunuyor.