THY utanmıyor: Gözünü THY emekçilerinin cebine dikti!

78 milyon dolara VIP uçak alan, Euroleague ve Batman filmine sponsor olan THY, daha fazla kâr etmek için gözünü THY emekçilerinin cebine dikti.

Haber Merkezi

Son dönemde birçok ünlü sporcuya sponsor olan, Euroleague organizasyonun ve Batman filminin sponsorluğunu yapan THY, son olarak 78 milyon dolara VIP uçak almıştı.

Tüm bu adımlarla "marka" değerini arttırdığını ileri süren THY, daha fazla kâr için gözünü THY emekçilerinin cebine dikti.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Hava-İş Sendikasına bir ziyarette bulunarak, 2017 yılında Toplu İş Sözleşmesinde belirtilen zammı (4+4) uygulamak istemediklerini söyledi. Ekşi, 2017 yılı sonunda şirket kâr ederse bu parayı ödemek istediklerini belirtirken, Hava-İş ise bu talebi kesin bir biçimde reddetmekten uzak bir tutum takındı.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, konuyla ilgili açıklamasında "Ülkemiz gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor. Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyarak THY’nin bu zor dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz. Bugün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sendikamızı ziyaret etti ve bize şirket olarak aldıkları tasarruf tedbirlerini anlattı. Bizden de 2016 Toplu İş Sözleşme'sinde altına imza attığımız 2017 yılında uygulanacak yüzde 4 + yüzde 4 zammı dondurmamızı, şirketin 2017 yılı sonunda kâr etmesi durumunda bu zamların çalışanlara enflasyon farkıyla beraber geri ödenmesini teklif ettiler. Allah nasip etsin inşallah THY 2017’de durumu toparlasın ve kâr etsin" dedi. Tatlıbal, son kararı THY emekçilerinin görüşlerini aldıktan sonra vereceklerini dile getirdi.

THY emekçileri kısa süre önce soL'a yaptıkları açıklamalarda THY gerçeklerini gözler önüne sermişti: