Şişecam işçisi sendikayı arkada bıraktı

Lüleburgaz'da işten çıkarılan şişecam işçileri için düzenlenen dayanışma eyleminde, işten atılan işçiler Kristal-İş yönetimine tepki gösterdi ve kararlılığını dile getirdi.

soL Haber - Lüleburgaz

Şişecam'a bağlı Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasında"daralma ve maliyetlerin artması"gerekçesi ileri sürülerek bir fırının kapatılması bahanesiyle başlayan işçi kıyımına karşı mücadele sürüyor.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Kongre Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, işten atılan işçiler ve aileleriyle birlikte, Kristal-İş sendikasının şube binasına yürüdü.

'BİZİ İŞTEN ÇIKARAN SENSİN'

Eylemde DİSK eski genel başkanı Süleyman Çelebi'nin ardından kürsüye çıkan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş işten atılan işçiler ve aileleri tarafından protesto edildi. Çetintaş'ın konuşması sık sık işçilerin sloganlarıyla bölündü. Çetintaş'ın “İşinize geri dönmenizi ben de istiyorum. Birlikte bu işi çözeceğiz, sabırlı olalım" sözleri üzerine işçiler "Bizleri işten çıkaran sensin" diyerek tepki gösterdi.

SENDİKACILARA SIRTLARINI DÖNDÜLER

Trakya Cam ve Otocam fabrikaları işçilerinin de desteklediği eylemde işçiler sık sık "Şalter inecek, bu iş bitecek" sloganı atarak tepkilerini Kristal-İş Sendikası başkan ve yöneticilerine sırtlarını dönerek dile getirdiler.

3 bin kişilik fabrikadan 91 kişinin işten atılmasına karşı görüşlerini açıklayan işçiler "İşten atılan arkadaşlarımız, sendikal seçimlerde, muhalif delege listesinde isimleri geçen kişilerdir. Arkadaşlarımız, bizlere öncü olanlar, hak aramayı öğretenler, dik duranlar, sindirilemeyenlerdir" diyerek işten atma hamlelerinin muhalif işçi avcılığına dönüştüğünü dile getirdiler.

ŞİŞECAM KÂRLARINI ARTIRIYOR

İşten çıkarılan bir işçinin eşi "Sendikalar mücadele ve hak arama örgütleridir. Sendikanın eşime ve iş arkadaşlarına sahip çıkmasını istiyorum" diyerek tepki gösterdi.

"Şişecam'ın artan kâr oranı, Avrupa birinciliği, yeni açılan fabrikalarına karşı bizlere sunulan yaşam buysa, sonuna kadar direneceğiz" diyen işçiler mücadele ve dayanışma vurgusu yaptı.