Sağlık Bakanı 16 işçinin göçük altında kaldığı madenden bildirdi: İhmal göremedim!

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde göçük altında kalan 16 işçiden 6'sının cesedine ulaşıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ben herhangi bir ihmal görmedim" dedi.

Sabah erken saatlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının özel uçağı ile Siirt Havalimanına gelen ve buradan helikopterle Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ne geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada oluşturulan kriz masasında AFAT ve UMKE yetkililerinden bilgi aldı. Kriz Merkezi'nde yaklaşık1 saat görevlilerden bilgi alan Bakan Akdağ, daha sonra, halen enkaz altında bulunan 10 işçinin aileleri ile birlikte arama- kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Herhangi bir ihmalin olup olmadığı sorusuna Bakan Akdağ, şu yanıtı verdi:

"Değerli arkadaşlar perşembe günü Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde hepimizi derinden üzen bir maden kazası meydana geldi. Bu maden kazasında elimizdeki bilgilere göre, valiliğimizin elindeki bilgilere göçük altında 16 kişinin kaldığını biliyoruz. Bunlardan 6 kardeşimiz çıkarıldı. Vefat etmiş olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Arama kurtarma çalışmaları büyük bir ciddiyetle devam ediyor. Bu hususta benin herhangi bir şey söylemem doğru olmaz. Yani ben herhangi bir ihmal görmedim. Ama bu hususta, söylediğim gibi mesele uzmanların, bilir kişilerin idari ve savcılığın soruşturması ile karar verilir, açıklık getirir. Söylediğimiz gibi biz dikkatimizi göçük altına kalan kardeşlerimize çevirdik ve şu an işimiz budur."