Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından politika faizi 50 baz yükseldi.

Tırmanan dolar ve tahvil faizleri ile dalgalı bir seyir izlenirken, yurt içi piyasada gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararına çevrilmişti. Ve Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama şöyle oldu:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo–Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi belirlenmesine karar vermiştir:

a) Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 8,25'ten yüzde 8,5'e yükseltilirken, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutulmuştur.

b) Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5'ten yüzde 8'e yükseltilmiştir.

c) Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken, borç verme faiz oranı yüzde 9,75'ten yüzde 10'a yükseltilmiştir."