İşten atılan Batıçim işçileri: Anayasal hakkımızı kullandığımız için bizi işten çıkaramazsınız!

Türk İş'e bağlı Çimse-İş Sendikası'ndan ayrılıp DİSK'e bağlı Cam Keramik-İş'e üye oldukları için işten atılan 15 Batıçim işçisi fabrika önünde basın açıklaması düzenledi.

soL-İzmir

İzmir Bornova'da bulunan Batıçim fabrikasında DİSK'e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası'na geçtikleri için işten atılan 15 işçi, bugün aileleriyle birlikte fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Daha önce Türk-İş'e bağlı Çimse-İş'e üye işçiler, ücretlerinin düşüklüğü ve sosyal haklarının yetersizliği konusunda sendikanın haklarını aramadığını düşündükleri için Cam Keramik-İş'e geçmişti. Cam Keramik-İş'e üye olan işçilerden bazılarına, bundan sonra Söke'de bulunan fabrikada çalışacakları bildirilmiş, Söke'deki fabrikada çalışmayı kabul etmeyen 15 işçi işten çıkartılmıştı.

Fabrikanın önünde direnişe geçen işçiler, seslerini duyurmak için yaptıkları basın açıklamasında, anayasal haklarını kullandıkları için işten atılamayacaklarını vurgulayarak diğer işçilerin de kendilerine destek olmasını ve haklarını aramalarını istedi. 

Eyleme Türkiye Komünist Partisi (TKP), EMEP, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK'e bağlı sendikalar ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel destek verdi.