İşçilere tehdit: Hepinizin kökünü kurutacağız

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde işten çıkarılan arkadaşları için emekçiler iş durdurdu. Firma yetkilisi ise işçileri 'Hepinizin kökünü kurutacağız' sözleriyle tehdit etti.

soL - Eskişehir

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde üç farklı fabrikası (Renta, Doruk ve Bulaşık Makinesi Fabrikası) bulunan İtalyan beyaz eşya firması Candy Hoover Grup, geçtiğimiz hafta içinde sahip olduğu tüm üretim tesislerini Haier Grup’a satmıştı.

FAZLA MESAİLER OLAĞAN HALE GELDİ

Emekçilerin isteği dışında gerçekleşen fazla mesailer bu dönemde olağan hale gelirken, sendika ve patronlar arasında yapılan görüşmeler sonucunda satış sürecine ve öncesine denk gelen süreçte fazla mesailer durduruldu. 9 Ekim günü sendika ve patronlar arasında fazla mesailer konusunda bir görüşme daha yapılacaktı.

Ancak satışın gerçekleşmesinden hemen sonra 9 Ekim yapılacak görüşme öncesi fabrika yönetimi işçi çıkarma yoluna başvurdu. 150 sözleşmeli emekçiden, grup bünyesindeki Doruk fabrikasından 16 kişi işten çıkarıldı.

Bunun üzerine Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde bulunan Doruk, Renta ve Bulaşık Makinesi Fabrikasında 1000’e yakın emekçi iş durdurma kararı aldı.

TALEP ÇOK NET

Emekçilerin, arkadaşlarının işe geri alınması için başlatmış olduğu iş durdurma eylemi, talep gerçekleştirilmezse devam ettirilecek.

Firma yetkilisinin işçilerin bu eylemi sonrası eyleme destek veren herkesi hedef alarak “Hepinizin kökünü kurutacağız” tehdidinde bulunduğu öğrenildi.