İşçiler Yatağan'ı terk etmeme kararı aldı

Özelleştirmeye karşı aylardır mücadele eden ve "iş yerlerimizi sattırmayız" diyen Yatağan işçileri, bu geceden itibaren termik santrali terk etmeme kararı aldı.

GÜNCELLEME: 19.02

Yatağan'da işçilerin TKİ önünde bekleyişi sürüyor.


GÜNCELLEME 17:31
İşçiler dilek balonu uçurdular:


GÜNCELLEME 16:53
Birleşik Haziran Hareketi, Yatağan işçilerine destek için geldi.


GÜNCELLEME 14:00
Yatağan'da santrale askerler geldi. 


GÜNCELLEME 11:26
Yatağan Tes İş Şube Başkanı Fatih Erçelik: Bizim aldığımız bilgiye göre, bugün sayaçları sıfırlıyorlar, yarın da işyerlerimizi teslim edecekler. Biz bu mücadeleyi sabahtan başlatalım demiştik ancak haberi duyar duymaz bütün işçilerimize haber verdik.

Bundan sonra burada yatıyoruz, burada kalıyoruz. Bizi çiğnemeden bu kapıdan içeri giremeyecekler. 

Türkiye işçi sınıfı adına bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. 


GÜNCELLEME 09:45
Maden İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, santral önüne gelen alay komutanına, "Kamu düzenini bozan işçiler değil, AKP iktidarıdır" dedi.


GÜNCELLEME 09:10
İşçiler santral önünde andlarını okuyorlar:


GÜNCELLEME 09:05
Maden işçileriyle santral işçileri buluştu. "Birlik, mücadele, zafer", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atılıyor.


GÜNCELLEME 09:02
Maden işçileri santrale yürüyor:


GÜNCELLEME 08:54
İşçiler itfaiye araçlarını içeriye almıyor:


GÜNCELLEME 08:40
Sabah saatlerinde santralden dumanlar yükseldi. Giriş çıkışlara hiçbir şekilde izin verilmiyor.

Santral önüne gelen itfaiye araçları da içeri alınmadı.


GÜNCELLEME 02:18

Santral işçileri görev bölgelerinde bekleyişlerini sürdürüyor. Madenciler madende, diğerleri santral içinde. Henüz kolluk kuvvetleri santralin oraya gelmiş değil.


GÜNCELLEME 01:45

Santral ve madenin önüne araçlar çekildi, alıcı firmaları karşılamak üzere hazırlık yapılıyor.


 

GÜNCELLEME 00:57

Türkiye Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik tarafından yapılan açıklamada bu mücadelenin sadece Muğla'nın Milas'ın değil, tüm Türkiye'nin mücadelesi olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Bugün Yatağan kaybederse tüm işçi sınıfı ve emekçi halkımız kaybeder. Zafer artık diktatörlerin değil, işçi sınıfının yanında olma günüdür."

 

Santralin giriş kapısı


İşçilerin soL'a verdiği bilgiye göre, bu gece 00.00'dan itibaren sayaçların sıfırlanacağı ve Yatağan Termik Santrali ve bağlı kömür ocaklarının devletten, özele geçişinin tamamlanacağı yönünde haber alındı. Bunun üzerine yataklarını toplayan santral ve maden işçileriyle, sendikal yöneticileri işyerlerinin önünde toplanmaya başladı.

Santral önünde, Türkiye Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik'in, sürecin bundan sonra nasıl devam edeceğine ilişkin yapacağı açıklama bekleniyor. 

Enerji ve maden işçilerinin 2012 yılı sonundan beri sürdürdüğü direnişe karşın, Yatağan Termik Santrali ve bağlı maden ocakları Haziran ayında yapılan ihalede 1 milyar 91 milyon dolara Elsan Elektrik'e satılmıştı.