İşçiler Eren Holding'in kapısına dayandı: Hukuksuzluğunuza teslim olmayacağız

Direnişteki Eren Enerji işçilerinin mücadelesi İstanbul'a taşındı. Eren Enerji firması işçileri ile dayanışmak için bir araya gelen emek dostları Eren Holding önünde haykırdı: "Eren Enerji işçileri yalnız değildir."

Haber Merkezi

Başlattıkları direnişlerinde üç ayı geride bırakan Eren Enerji işçileri bu hafta başında Eren Enerji kapısında oturma eylemi başlatmışlardı. Başlattıkları oturma eyleminde birçok zorluk ile karşı karşıya kalan işçilere İstanbul'da Eren Holding önünde yapılan basın açıklamasıyla destek verildi. 

DİSK'e bağlı Enerji-Sen ve Limter-İş sendikalarının çağrısıyla bir araya gelen temsilciler basın açıklaması sırasında "Eren işçisi yalnız değildir" ve  "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları ile Zonguldak'ta direnen işçilere Eren Holding önünden selam gönderdiler.

Yapılan açıklamada DİSK yönetim kurulu adına Kamber Saygılı söz aldı. Saygılı, Eren işçilerinin haklı bir mücadele yürüttüklerini ve bu mücadelede de mutlaka kazanacaklarını söyledi. DİSK ailesi olarak ilk günden beri atılan işçilerle yan yana olduklarını vurgulayan Saygılı, "Bundan sonraki süreçte de direnen işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Zonguldak'da yürütülen direnişi temsilen basın açıklamasına katılan Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin de şöyle konuştu:

"İnsan etini kesen ayaza aldırmadan gece gündüz işleri, ekmekleri ve çocukları için direnen Eren işçilerinin siz dostlarımıza selamını getirdim. Ayrıca hak kanun tanımayan Eren Holding sahiplerine de bir mesaj getirdim. Bizler kader birlikteliği yaparak yola çıkan işçileriz asla ve asla hukuksuzluğunuza teslim olmayacağız. İki gün sonra gider diye tahmin ettiğiniz o kapının önünden işimizi almadan asla ayrılmayacağız. Önümüzdeki günlerde işçiler ve aileleri ile Zonguldak'tan yürüyerek İstanbul'a geleceğiz."