Hukukta Sol Tavır'dan Yatağan'a destek

Hukukta Sol Tavır, Yatağan direnişiyle ilgili yaptığı açıklamada "İnsanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için, Yatağan işçilerinin ve onurlu mücadelelerinin yanındayız" dedi.

Yatağan işçilerine destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Hukukta Sol Tavır tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

HUKUKTA SOL TAVIR DERNEĞİ YATAĞAN İŞÇİLERİNİN YANINDA

Neoliberal düzen egemen siyasi iradenin istekleri ile hukuku özdeşleştirme konusunda yıllardır çaba sarf ederken, Türkiye 1980’lerden bu yana görevini yerine getirme konusunda elinden geleni yaptı. AKP ise kayıtsız koşulsuz teslimiyette zirvede…

AKP, emekçiler üzerinde baskısını artırarak sürdürürken, diğer yandan halkın olan kaynakları özelleştirme yoluyla bir avuç sermayedara aktarma, talan etme konusunda da çabasını esirgemiyor.

Hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da hukuku meşrulaştırma aracı olarak kullanıyor, çıkarın ağır bastığı alanlarda kendi hukukunu dahi tanımıyor.

Yatağan işçileri, yıllardır sürdürdükleri çok yönlü mücadeleyle faşist uygulamalar karşısında dimdik ayakta dururken, aynı zamanda tüm emekçilerin hak arama mücadelesine de öncülük ediyor.

Yatağan işçilerinin asıl yaptığı ise daraltılmış, kişiselleştirilmiş hak mücadelesini aşarak düzenin yaptıklarını sorgulamak, üretim ilişkilerini sorgulamak ve “piyasacılığın seçeneği yok” diyenlere seçeneğin olduğunu göstermek.

Eşitleştirilmiş, özgürleştirilmiş ve adaletli bir düzenin insanlık önünde seçenek olarak durduğunu ve bu düzene ulaşmak için mücadeleyi amaçlayan Derneğimizin tüm enerjisi ve üyeleriyle Yatağan işçilerine her türlü desteğe hazır olduğunu ilan ediyoruz.

İnsanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için, Yatağan işçilerinin ve onurlu mücadelelerinin yanındayız.

Tüm emekçilere öncülük yapacak direnişiniz, direnişimizdir.

HUKUKTA SOL TAVIR DERNEĞİ