Hekimlerin direnişi yüz yaşında

14 Mart'ın yüzüncü yıldönümünü kutlayan Türk Tabipleri Birliği, bugün İstanbul Kadıköy'deki buluşmasında 'mücadeleye devam' mesajı verdi.

soL HD


Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 14 Mart'ın yüzüncü yıldönümünü andığı etkinliklerin son halkası İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen buluşma oldu. TTB'nin çağrısıyla ülkenin dört bir yanındaki tabip odalarından İstanbul'a gelen hekimler, öğle saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin kapısında toplanmaya başladı. Daha sonra kortej oluşturarak Kadıköy Rıhtım Meydanı'na geçen hekimler burada konuşmalar yaparak 14 Mart'ın yüzüncü yılını andı.

'MÜCADELEYE DEVAM'

İlk olarak İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip bir konuşma yaptı ve hekimlerin hem topluma hem de kendi mesleki değerlerine dair sorumlulukları üzerinde durdu. Sağlık sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Saip, hekimlerin sorumluluklarını yerine getirmek için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Ardından mikrofonu alan TTB Başkanı Sinan Adıyaman, hekimlerin yüzüncü yıl bildirgesini okudu. 100 yıl önce işgale karşı direniş başlatan hekimlerin Cumhuriyet tarihi boyunca hep ilerici ve aydınlanmacı değerlerin sahiplenicisi olduğunun vurgulandığı bildirgede bugünkü gündem başlıkları üzerinde de duruldu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen TTB'ye bağlı odaların ve destek veren katılımcıların da kürsüden selamlandığı etkinlik sloganlarla sona erdi.