Havalimanı işçileriyle dayanışmak için toplananlara polis saldırısı

Üçüncü Havalimanı işçileriyle dayanışmak için Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda toplananlara polis saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Merkezi

DİSK Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikalarının çağrısıyla, Üçüncü Havalimanı işçileriyle dayanışmak üzere Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda bir araya gelenlere polis saldırdı.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, polisin gözaltılara tepki gösteren yurttaşları da gözaltına aldığı öğrenildi.

Dev Yapı-İş'in Twitter hesabından yapılan açıklamada "Devlet patronları korumaya devam ediyor. Kadıköy'deki basın açıklamamız öncesi Genel Başkanımız Özgür Karabulut ve DİSK YK üyesi Kanber Saygılı ile kitle örgütlerinin temsilcileri görüşme bahanesi ile polis tarafından gözaltına alındı. Ardından Kadıköy'de toplananlara saldırdı. Kadıköy sokaklarında 3. Havalimanı işçilerinin sesine ses olmak dayanışma içerisinde olmak için toplanan kitleye yönelik polis saldırısı sürüyor. Polis ara sokaklarda sloganlarla yürüyen kitleye pilastik mermi ile saldırıyor" denildi.

Kadıköy'de gözaltına alınan 27 kişinin Kadıköy Rıhtım'daki polis karakoluna götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında eylemi takip eden AFP muhabiri Bülent Kılıç da bulunuyor.

Üçüncü havalimanı işçilerinin eylemine destek için Ankara'da yapılan basın açıklamasına da polis saldırdı. Kızılay Sakarya Caddesi'nde yapılan eyleme biber gazı ve plastik mermiyle saldıran polis 5 kişiyi gözaltına aldı.