Gıda-İş: Hükümet asgari ücreti patronlarla beraber belirledi!

Hükümetin açıkladığı 1404 liralık asgari ücrete tepkiler gelmeye devam ediyor. DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikasından yapılan açıklamada, "Çalışma Bakanı milyonlarca işçiye dalga geçer gibi 'az veren candan çok veren maldan' demiştir, her fırsatta milli iradeden bahsedenler, bir kez daha işçilere sefalet ücretini reva görmüşlerdir" denildi.

Haber Merkezi

Hükümetin 2017 için açıkladığı ama kamuoyunda "sefalet ücreti" olarak nitelendirilen 1404 liralık asgari ücrete tepkiler büyüyor. 

DİSK'e bağlı Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikasından (Gıda-İş) yapılan açıklamada, "Çalışma Bakanı milyonlarca işçiye dalga geçer gibi 'az veren candan çok veren maldan' demiştir, her fırsatta milli iradeden bahsedenler, bir kez daha işçilere sefalet ücretini reva görmüşlerdir" denildi. 

Gıda-İş'in açıklaması şöyle: 

"Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm hükümet yetkilileri her konuşmalarında yatırım yapan, ekonomik olarak büyüyen Türkiye'den bahsediyorlar. Nedense bu ekonomik büyümeden işçiler ve emekçiler hiç pay düşmüyor. Sıra işçilere gelince, ekonomi batar, ülkenin ekonomik dengeleri bozulur açıklamaları yapılıyor.

Yapılan bu artış asla kabul edilecek bir artış değildir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dahi, tek bir kişinin asgari geçim maliyetinin 1669 TL olduğunu açıklamasına rağmen, hükümet işçiye al 1404 TL ile aileni geçindir demiştir. Çalışma Bakanı kredi borcuna batmış milyonlarca işçiye bir de dalga geçer gibi, 'az veren candan çok veren maldan' açıklaması yapmıştır. Her fırsatta milli iradeden bahsedenler, bir kez daha işçi ve emekçilerin beklentilerini boşa çıkarmış, işçilere ve emekçilere sefalet ücretini reva görmüşlerdir.

Bu hayat pahalılığında 1404 TL ile yaşamak mümkün değildir. Yapılan artış ile bir pazar filesi bile dolmamaktadır. Yapılan 104 TL artışla işçilerle bir kez daha alay edilmiştir."