Flormar işçileriyle dayanışma gecesine çağrı

Petrol-İş ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi 23 Ekim Salı akşamı Gebze’de Flormar işçileriyle dayanışma gecesi düzenliyor. Geceye çok sayıda sanatçı ve aydın ile çeşitli fabrikalardan işçiler de katılacak.

Haber Merkezi

Sendikalı oldukları için işten çıkarıldıktan sonra direnişe geçen ve 150 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren Flormar işçileriyle dayanışma gecesi düzenleniyor.

Petrol-İş Sendikası ile Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Flormar İşçileri ile Dayanışma Gecesi” 23 Ekim Salı akşamı saat 19.00’da Gebze’deki Çırağan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Geceye katılacak sanatçılardan şimdiye kadar kesinleşenler ise Dilan Aydın, Emin İgüs, Ender Yiğit, Enver Aysever, Kerem Aktan, Levent Ülgen, Nejat Yavaşoğulları, Orhan Aydın, Serap Yağız, Ufuk Karakoç, Yapıcılar Müzik Grubu…

Petrol-İş ile NHKM tarafından dayanışma gecesiyle ilgili yapılan duyuruda, işçilerin anayasal haklarını hiçe sayan, sendika fabrikaya girmesin diye her türlü hukuksuzluğu göze almış şirketin 150 gündür süren direnişe karşın henüz geri adım atmadığına işaret edilerek “23 Ekim gecesi düzenlenecek ‘Flormar işçileri ile dayanışma gecesi’ patronun ayak oyunlarını bertaraf etmek için çok önemli” denildi.

BAŞKA FABRİKALARDAN İŞÇİLER DE KATILACAK

Ağır çalışma koşulları, adil olmayan ücret düzeni ve işçi sağlığının hiçe sayılmasına karşı haklarını savunmak üzere sendikayı örgütleyen Flormar işçilerinin temel anayasal haklarını kullandıkları için işten atıldıkları hatırlatılan duyuruda “O günden bu güne tam 150 gün geçti. Çoğunluğu kadın olan Flormar işçileri 150 gündür fabrikanın önünde haklarını almak, işlerine geri dönmek için mücadelelerine devam ediyorlar. Petrol İş Sendikası ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak, sanatçıların, aydınların, çeşitli fabrikalardan işçilerin yer alacağı Gebze’deki dayanışma gecesine hazırlanıyor, mücadeleyi birlikte örgütlemeye davet ediyoruz” denildi.