Ekonomi Bakanı 'inanmış': Dolar kendi dengesini bulacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz artışıyla ilgili ekonomide kalıcı bir hasar meydana gelmeyeceğini, bu dönemde dövizle ilgili piyasanın kendi dengesini bulacağına kesinlikle inandığını söyledi.

Denizli programı kapsamında Çal Kaymakamlığını ziyaret eden Zeybekci, dolardaki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zeybekci, hükümet olarak, Merkez Bankası'nın spekülatif hareketlere, döviz satarak ya da alarak müdahale etmesini 'eski bir yöntem' olarak gördüklerini belirterek, "Bunu biz pek uygun görmüyoruz. Orada şunu söylüyoruz; dokunmamak lazım, müdahale etmemek lazım, piyasa kendi dengesini bulacaktır ama piyasanın kendi dengesini bulurken bizim uygulayabileceğimiz bazı yardımcı estrümanlar olur mu, olur. Bunları da şu anda yapıyoruz zaten, hükümet olarak yapmaya da devam edeceğiz ama şunu söyleyelim, döviz artışıyla ilgili ekonomide kalıcı bir hasar meydana gelmez" değerlendirmesi yaptı.

Zeybekçi kendisine sorulan dolardaki artışın, "birilerinin bilerek almasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı" sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Bilerek alma noktasını daha henüz görmüyorum. Türkiye o noktaya gelmedi, yani tam anlamıyla düşmanca saldırı şekline gelmedik ama diğer taraftan şu var tabii ki bilerek, kasten yaratılan spekülatif ortamdan dolayı TL’nin dengesinin sarsılması, TL’nin değeriyle ilgili bir hareketlenmeyi yapabilmek de mümkün. Şu anda gördüğümüz bu"