DİSK'ten protesto: Son kalemiz olan kıdem tazminatına göz diktiler!

İzmir'de DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri, kıdem tazminatında yapılmak istenen değişikliği protesto için sokağa çıktı. Protesto eylemine katılanlar, "İktidar kıdemi hedef aldığında, hayat iktidara direniş olur" pankartı açtı.

CHA

İzmir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, hükümetin kıdem tazminatıyla ilgili yapmak istediği düzenlemeyi protesto için eylem yaptı.

Konak Meydanı, eski Sümerbank önünde toplanarak, "Makarna, kömür dağıtma, tazminatımı geri ver", "Kıdem tazminatıma dokunma", "İktidar kıdemi hedef aldığında, hayat iktidara direniş olur" pankartları açan grup, "Direne direne kazanacağız" sloganı attı.

"Kıdem tazminatlarımız iş güvencemizdir, dokunma" diyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Her yeni hükümet kurulduğunda, patronların ve kapitalistlerin dayatması sonucu son kalemiz olan kıdem tazminatımıza yine göz diktiler. İliğimize kemiğimize kadar sömürdüler. Özel istihdam büroları ile kiralık işçi dönemini başlatanlar, 'İşveren artık rahatça işçi çıkaracak' diyen bir Çalışma bakanı, geldiğimiz son noktadır. Uzaktan çalışma ile kadını çalışma hayatından uzaklaştırıp eve hapsetmenin tezgahını kuranlar, iş barışından söz edemezler” dedi.

Sarı, sözlerine şöyle devam etti: “AKP hükümeti, tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istiyor. Taşeron işçilerine verdiği sözlerini tutmuyor, hukuksuzlukta ısrar ediyor. Özel istihdam bürolarıyla işçi simsarlığını teşvik ediyor. Emekçilere kölelik dayatıyor ve son olarak da kıdem tazminatını kaldırarak iş güvencemizi yok ediyor.”