Direniş sürüyor: Patronlar sıkıştı, ortak açıklama yaptı

Bursa'da başlayan metal işçilerinin direnişi büyüyerek devam ederken patronlar işçilere "işbaşı" çağrısı yaptı. İşçiler servetlerine servet katan patronlara karşı müdalede kararlı.

Metal işçileri direnişine ilişkin otomotiv sektörü patronlarından ortak açıklama geldi.

Otomotiv Sanayi Derneği, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ortak metninde şu ifadelere yer veriliyor:

“Otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edebilmesi için kaybedecek bir tek günümüz bile olmamalıdır. 

Toplu iş sözleşmesi yürürlükte iken, yasal olmayan yollara başvurmak, sadece üretimin sürekliliğine zarar vermekle kalmayacak, bu diyalog ortamının zedelenmesine de sebep olacaktır.

Hal böyleyken, otomotiv sektörüne hizmet veren kurum ve kuruluşlar olarak, işçilerimizi sağduyu ile davranmaya, işverenin çağrısına kulak vermeye ve eylemleri sona erdirmeye çağırıyoruz. Ülkemize, işimize, ailelerimize ve işletmelerimize olan sorumluluğumuz ile işlerimize dört elle sarılarak üretime başlamalıyız."