Cam işçileri direnişini Beykoz'a taşıdı: İşçiler açlık grevinde

İşe dönme mücadelelerine bir süredir devam eden, Mersin ve Eskişehir Şişecam işçileri mücadelelerini Kristal-İş Sendikası’nın Beykoz’da bulunan Genel Merkezi'ne taşıdı.

Haber Merkezi

Cam işçilerinin direnişi Sendikanın Genel Merkezi'nde devam ederken 3 gündür açlık grevinde olan işçiler soL'a konuştu.

 

Direnişinizde talepler noktasında hangi aşamadasınız?

Şu anda açlık grevi aşamasındayız. 3 gündür buradayız. Taleplerimiz olumlu sonuçlanıncaya kadar burada kalacağız. Taleplerimizin karşılanması noktasında henüz herhangi bir aşamaya gelemedik. Kristal-İş Sendikası pazartesi günü genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı yapacak. Ekmeğimizin peşindeyiz. İşimize geri dönmek istiyoruz. Hatta Şişecam bünyesinde herhangi bir fabrikada çalışabiliriz.

Şu an direnişte kaç işçi var?

34 işçi işten atıldık. 22 işçi arkadaşımızla direnişi sürdürüyoruz. Diğerleri hukuki yolları tercih ettiler.

Mücadelenizi Beykoz'a taşıdınız. Bu semt Şişecam işçilerinin ve birçok sektörün işçi havzasıydı. Bu bağlamda mücadelenizi halkla birleştirmek noktasında beklentileriniz nedir?

Paşabahçe işçilerinin 1966 yılında halka yazdığı mektubu biliyoruz, bu mektup bizi çok etkiledi. 2002 direnişini ise birlikte yaşadık. Beykoz’un direniş semti olduğunu biliyoruz. Hiç şüphemiz yok ki! Bizim yanımızda olacaklarını da biliyoruz. Bu nedenle onlara herhangi bir çağrı yapmıyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Mücadelemiz sonuçlanıncaya kadar buradayız, açlık grevimize devam edeceğiz.