Bursa Asil Çelik Fabrikası'nda işçiler 'grev' dedi

Bursa Orhangazi'deki Asil Çelik Fabrikası'nda yetkili sendika Birleşik Metal-İş ile patronlar arasında toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadı. İşçiler yarın fabrikaya grev kararını asıyor.

Haber Merkezi

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyü civarında faaliyetini sürdüren Asil Çelik Fabrikası'nda işçiler ile patronlar arasında toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadı. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile Asil Çelik patronları arasında 1 Eylül 2016-31 Ağustos 2018 arasını kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bir süredir devam ediyordu. Patronlara 75 ana madde, 4 ek madde ve 5 geçici madde sunan Birleşik Metal-İş'in teklifi patronlar tarafından kabul görmeyince 4 Kasım 2016'da uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Arabulucuyla da anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. 

Birleşil Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da katılımıyla 16 Aralık 2016 Cuma gübü saat 16.00'da Asil çelik Fabrikası'na grev kararı asılacak.

Sendikadan yapılan açıklamada, "Fabrika önünde yapılacak olan basın açıklamamıza siz basın emekçilerini ve emek dostlarını Asil Çelik işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.