Bolu'da sağlıkçıların direnişi sürüyor

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçilerinin "performans" adı altında yapılan hak gazsplarına karşı dün başlayan eylemi, bugün de sürdü.

Haber Merkezi

Sağlık emekçileri "performans" sistemi adı altında yapılan hak gasplarına karşı grevlerini bugün de sürdürdüler. Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde dün başlayan eylem, ikinci gününde de devam etti. 

 

Dün dile getirdikleri sorunlara çözüm üretilmesini isteyen sağlık emekçileri, bugün hastane idaresi ve Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Genel Sekreterlik yetkilileri, iş bırakma eylemini sürdürmeleri halinde sağlık çalışanları hakkında soruşturma başlatıp ceza vermekle tehdit etti. Toplantının sonunda ise, çözüm olarak bir başka hastane ile mali birleşmenin ilk adımının atıldığı bilgisi verildi. Ancak mali birleşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, gerçekleşebilecekse bunun ne kadar sürede olabileceği ve birleşmenin sorunlara çözüm üretip üretemeyeceği noktasındaki belirsizlik hâlâ sürüyor.

"BİR YILDAN FAZLADIR DEVAM EDEN MAĞDURİYET SÜRÜYOR"

Bolu-Düzce Tabip Odası Başkanı Fatih Demircioğlu, şunları söyledi: 

"Sayıştay raporu sonrasında çözüm olarak önümüze konulan hazine payı kesintisinin yüzde 15’ten yüzde 1’e düşürülmesi kararının, süresiz olarak hastanemiz için uzatılacağı sözel olarak beyan edilmiş ancak yazılı olarak hiçbir belge bize sunulmamıştır. Bir yılı aşkın devam eden bu mağduriyet sürecinin etkisiyle bir arkadaşımız 09 Eylül 2015 tarihinde istifa dilekçesi vermiş, iki arkadaşımız da istifa dilekçelerini yarın yönetime sunma kararı almıştır. Yaşanan bu mağduriyet sürecinin devam etmesi baskı ve tehditlerin artması da tüm arkadaşlarımızın mesleki motivasyonunu ve ruh sağlığını olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Dün başladığımız eylemlilik sürecinde acil hastalar, yatan hastalar ve çocuk hastalara hizmet verilmiş, bu konuda hassas davranılarak hasta ve hasta yakınları ile bizzat görüşülerek, gerekli  görülenler ilgili birimlere yönlendirilmiştir."

"SUNULAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Demircioğlu, eylemin ikinci gün de devam ettiğini belirterek, "Atılmış olan adımların takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz. Daha önce ilan ettiğimiz 2 günlük iş bırakma eylemimizi bugün mesai saati bitiminde tamamlayacağımızı bildiriyoruz. Sunulan çözüm önerilerinin takipçisi olacağımızı, makul süre içerisinde gerçekleştirilmediği takdirde diğer ruh sağlığı hastaneleriyle dayanışma içerisinde eylemliliğimizi sürdüreceğimizi ilan ederiz. Sürecin başından beri yanımızda olan bizi destekleyen ve sesimizin daha fazla duyulmasını sağlayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık Sendikası, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Psikiyatri Derneği’ne teşekkür ederiz. İnanıyoruz ki hastanemizde başlayan bu hak arama mücadelesi tüm ruh sağlığı ve dal hastaneleri için bir kıvılcım olacaktır" dedi.