Alacakları ödenmeyen işçiler Zara'ya icra işlemi başlattı

Zara, Next, Mango gibi markalara üretim yapan Bravo hazır giyim fabrikasında kıdem tazminatları ödenmeyen 151 işçi, Zara'ya icra işlemi başlattı.

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesinin ardından kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için Zara'ya icra işlemi başlattıklarını açıkladı. Aslanoğlu, icraya konu alacak tutarının 3 milyon 200 bin TL seviyesinde olduğunu söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, “Zara, Next ve Mango’ya üretim yapan Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesi üzerine alacakları ödenmeyen 151 işçi olduğunu” ve “Zara firmasının mağdur olan işçiler için herhangi bir girişimde bulunmadığını” belirterek icra işlemi başlattıklarını söyledi.

Habertürk'te yer alan habere göre uluslararası sendika ile yaptığı sözleşmeye taraf olmasına rağmen mağdur olan işçilerin alacaklarını ödemeyen Zara firmasına çağrıda bulunan Aslanoğlu, “Zara’yı bize üçüncü dünya ülkesi, köle ülke muamelesi yapmaktan vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.