Adalet Bakanlığı ‘işçi avukatlar’la ilgili yönetmeliği TBB’ye iade etti

Adalet Bakanlığı, TBB tarafından düzenlenen “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında Veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliği” İş Kanunu’na aykırı diyerek iade etti.

Haber Merkezi

Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan “işçi avukatlar” yönetmeliğini İş Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle TBB’ye iade etti.

Konuyla ilgili İşçi Avukatlar Merkezi’nden yapılan açıklamada şunlar söylendi:

TBB tarafından düzenlenerek Adalet Bakanlığı’na gönderilen “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında Veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik” bazı maddelerinin İş Kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile iade edilmiştir.

İsçi avukatların çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, sosyal ve ekonomik haklarının gerekli yasal düzenlemelerle güvence altına alınmasını sağlamak, işveren avukatlarla yaşayageldikleri meslek etiğine aykırı tutum ve davranışların önüne geçmek için kurulan komisyonumuz, iade edilen yönetmeliğin de takipçisidir. 

Bir kez daha görmüş olduk ki sahip olduğumuz hak ve kazanımları korumak ancak ve ancak mücadelemizi ortaklaştırmamızla, İşçi Avukatlar Merkezi calışmalarına sizlerin katılımı ve desteğiyle mümkün olacaktır. 

Mücadeleye devam...