20 lira günlükle ahırda kalarak çalışıyorlardı: 3 yaşındaki kızları hayatını kaybetti!

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Türkmenli Köyü'nde çalışan Afgan bir ailenin 3 yaşındaki kızı, ahırdaki traktörün altında kalarak can verdi. Olayın ardından köyde ahırlarda kalan Afgan ailelerin, kötü şartlar altında düşük ücretlerle çalıştığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Türkiye'deki mültecilerin ucuz iş gücü olarak kullanılmasına ilişkin her gün yeni örnekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Türkmenli Köyü'nde büyük süt ve süt ürünleri üreticilerine süt satan çok sayıda küçük üretici bulunurken buralarda Afgan mültecilerin çok kötü şartlar altında çalıştığı, bugün yaşanan "kazanın" ardından bir kez daha gündeme geldi.

Günlük 20 lira ücretle, sigortasız olarak çalışan ve ahırlarda yapılan küçük odalarda yaşamlarına devam eden Afgan ailelerden biri, bugün büyük bir acı yaşadı.

Geçimini sağladıkları ahırın içinde bulunan bir odada yaşamını sürdürmeye çalışan Afgan ailenin 3 yaşındaki kızları ahırın bahçesinde çalışır vaziyette bulunan traktörün altında kalarak can verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahaleye karşın Afgan çocuk olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından soL'un edindiği bilgiye göre, aile Türkçe bilmediği için olayı polise ve savcıya anlatmakta dahi güçlük çekti.