Yabancı öğrenciler ayrı sınıflara

Belçika’nın Lokeren kentinde bulunan bir okulda yabancılar için ayrı bir sınıf oluşturuldu.

Bu okul yılı için yeni sınıflar oluşturulan okullardan en dikkat çekeni, Belçika’nın Lokeren kentinde bulunan Onze-Lieve-Vrouwcollege oldu. Okulda oluşturulan yabancılara özel ayrı bir sınıf, bir annenin durumu medyaya taşıması sonucu Belçika’da en önemli gündemi haline geldi.

Türkiye kökenli bir anne, TV Oost adlı bir programa katılarak Onze-Lieve-Vrouwcollege okulunda yabancı öğrencilerle yerli öğrencileri farklı sınıflara koyulduğunu iddia etti. Kendi kızının da sadece yabancıların bulunduğu bir sınıfta olduğunu söyleyen tepkili anne, böyle bir eğitimin çocuklarda dil eksiliğine sebep olabileceğini söyledi.

Okul müdürü Luc Audenaert konuya itiraz ederek, “okulda 17 sınıftan 15’inde yabancılar ve yerliler yarı yarıya sadece 2 sınıfın tamamı yabancılardan oluşuyor” diye konuştu. Çeşitliliğin önemli olduğunu vurgulayan Audenaert, o iki sınıfta bunu başaramadıklarını belirtti. “Eğer bu iki sınıfa da bir kaç tane yerli öğrenci verseydik, muhtemelen aileler çocuklarını okuldan alacaklardı.” diye konuştu.

Eşit Fırsatlar ve Irkçılıkla Mücadele Merkezi okulla iletişime geçeceğini belirtti.

(soL – Belçika)