Viyana Cuma günü TEK-EL’den yürüyecek

Viyana´da faaliyet gösteren Türkiyeli çeşitli parti, sendika ve işçi federasyonları bir açıklama yaparak, 26 Şubat Cuma günü akşam saat 18:00´de meşaleli yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdular.

Avusturya’daki Türkiyeli örgütlerin yaptığı ve yerli ve göçmen emekçilerin Tekel işçileri ile dayanışmayı büyütmeleri gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Devletin baskı, tehdit ve AKP hükümetinin işçi düşmanı tutumuna aldırmayan TEKEL çalışanları, işyerini, onurunu, ekmeğini ve geleceğini sahiplenmek için, işten atılmaların durdurulması için, özelleştirmelere son verilmesi için seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyorlar. TEKEL İşçilerinin 66 gündür devam eden onurlu direnişi, polisin biber gazına, tazyikli suyuna, tüm komplolara ve Ankara'nın karına, soğuğuna, rüzgarına, yağmuruna karşı naylon çadırlarda verilen mücadeleyle, işçi ve emekçilere hak alma mücadelesinde, sermaye düzenine karşı yürünecek yolu gösteriyorlar" denildi.

Açıklamada "Çalışma hakları ellerinden alınarak sokağa atılmak istenen, kölelik ücretine mahkum edilmek istenen TEKEL emekçisi sınıf kardeşlerimize sahip çıkma görevi ile karşı karşıyayız. Sınıf hareketinin her bölüğüne yapılan saldırı, sınıfa yapılmış saldırıdır. Sınıfın her parçasında yaşanan kayıp sınıfın kaybıdır. Buna izin vermeyelim!.. Sınıf dayanışmasını yükseltelim, TEKEL işçisinin iş, ekmek ve barış için vermiş oldukları haklı mücadelenin yanında olalım!.. TEKEL işçileriyle dayanışmayı büyütelim, onların çağrılarına yanıt olalım!.." ifadelerine yer verildi.

(soL - Viyana)