"Testosteron" Hollanda’da sahnelendi

Oyun Atölyesi’nin sahneye koyduğu Testosteron adlı oyun Turkey Now Festivali kapsamında Hollanda’da tiyatroseverlerle buluştu.

Andrzej Saramonowic'in yazdığı ve Neşe Taluy Yüce tarafından dilimize kazandırılan Testosteron oyunu Hollanda turnesi esnasında beş ayrı kentte sahnelendi.

Hollanda’da bulunan Türkiyelilerin yanı sıra Hollandalıların da yoğun ilgi gösterdiği oyun Hollandaca üstyazı ile sahnelendi.

Bir nikah töreninin ardından yaşanan “erkekçe kapışma”nın işlendiği ve Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun rollerini Metin Coşkun, Onur Ünsal, Emre Karayel, Mert Fırat, Timur Acar, İnan Ulaş Torun ve Tuna Kırlı paylaşıyorlar.

Oyuna dair hazırlanan tanıtım metni ise şöyle: “Bir nikah töreni. Nikahın en önemli anı. Geline soruluyor: Kocalığa kabul ediyor musun? Gelinin yanıtı: HAYIR! Ve gelin, davetliler arasından birini işaret eder. Bu işaret “erkekçe kapışma”nın da başlama işareti olur. Kafalar, burunlar kırılır, gözler çıkar.

"2. raunt düğün yemeği yenilecek restorantta devam eder. Büyük hesaplaşmanın görüleceği restorantta bir araya gelen (kimi zorla gelir) 7 erkek “HAYIR” olayını aydınlatmaya çalışırlar.

"Testosteron oyunu, bu nikah ve onun bozulması üzerinden değişik mesleklerden (mikrobiyolog, kuş bilimci, baterist, gazeteci, avukat, garson ve baba) 7 erkeğin cinselliğe, kadına, doğaya “ERKEKÇE” bakışlarını sergiler. Tabii ki bu “ERKEKÇE” bakışın ürettiği şiddet ve ayrımcı dille seyirciyi karşı karşıya bırakarak.”

(soL - Hollanda)