Norveç’ten itiraf: Hatalıyız!

Oslo’da polisin Türk gencine sert müdahale etmesinin ardından Alarm Merkezi Müdürü Ollav Roise bu olayda bir dizi hata yapıldığını itiraf etti.

Norveç’in Oslo kentinde 3 Ocak günü yaşanan olaydan sonra bir açıklama yapan Norveç Alarm Merkezi Müdürü Ollav Roise, Tulum ailesi ile yapılan görüşmeler sırasında bir dizi hata yapıldığını itiraf etti.

Ollav Roise, yaşanan olayda gereğinden fazla telaşlı davrandıklarını, telefondaki ifadenin tehdit olarak algılanmasının ve polisin işe karıştırılmasının yanlış olduğunu söyledi. Roise, “Alarm Merkezi’ndeki çalışanlar, sinirli ve telaşlı olan kişilere karşı nasıl konuşacakları ve nasıl davranacakları konusunda eğitim almış insanlardır. Ben yapılan konuşmalarda, personelimizin bunu başaramadığını kabul ediyorum. Yerine getirmemiz gereken görevi yerine getirmediğimizi kabul etmek zorundayım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Norveç’in Oslo kentinde yaşanan olayda Döndü Tulum kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Çağırılan ambulansın gelmemesi üzerine telefonda ısrarcı ve sinirli davranan aileye ambulanstan önce gelen polis ekibi müdahele etmişti. Polisin sert müdahalede bulunduğu Döndü Tulum’un oğlu ve damadı haklarını aramak için her şeyi yapacaklarını belirttiler.

(soL - Dış Haberler)