Norveç’te polis dayağı

Oslo’da polis, geciken ambulans yüzünden telefonda hakaret ettiği iddiası ile Türk gencine sert müdahalede bulundu.

Norveç’in başkenti Oslo’da kalp krizi geçiren annesi için çağırdığı ambulans geç kalınca sinirlenen Türk genci telefonda hakaret ettiği iddia edilerek polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Kutluay Tulum adlı genç evinin kapısının önünde ambulanstan önce gelen polis tarafından tartaklanırken, o esnada kalp krizi geçiren anne içeride son nefesini verdi.

Ambulansı bir kaç defa aramalarına rağmen gelmemesine sinirlenen Türk genci, telefonda hakaret etmediklerini belirtti. Eve girmenin tehlikeli olacağını düşünen sağlık ekipleri polise haber verirken, doktordan önce karşılarında polis gören aile, duruma anlam veremedi. Sağlık ekiplerinin içeride kalp krizi geçiren anneye müdahale etmek için, polisin müdahale etmesini beklemesi de dikkat çekti.

Geçtiğimiz Pazar günü Oslo’da annesinin kalp krizi geçirmesi üzerine ambulans çağıran Türk ailenin başına gelen istenmeyen olay ülke genelinde büyük tepkiye neden oldu. Olayın ardından Türkiye`nin Oslo Büyükelçiliği de olayla ilgili harekete geçti ve soruşturma başlatılması için konuyu Norveç makamlarına iletti.

(soL – Dış Haberler)