Milli Görüş YeniGün-Avrupa’nın Ocak sayısında

Bir süredir Almanya’dan yayınlanan YeniGün-Avrupa’nın Ocak sayısında Milli Görüş ve minare yasağı gibi yurtdışında yaşayan Türkiyelilere dair farklı konular işlendi.

Bir süredir Almanya ve Türkiye gündemini meşgul eden Milli Görüş derneğine dair Osman Çutsay tarafından kaleme alınan yazıda verilen bilgiler oldukça çarpıcı. ‟Aralık ayı başında Almanya’nın 17 kentinde Milli Görüş yöneticilerinin ev ve işyerilerine yapılan baskınların ardındaki isim, eski Milli Görüş yöneticilerinden hukukçu Abdurrahim Vural, bu kesim için giderek büyüyen bir soruna dönüşüyor.‟ diye başlayan yazı okuyuculara Milli Görüş Derneği’ne dair çarpıcı bilgiler sunuyor. Yurt dışında yaşayan Türkiyelilerin nasıl kandırıldığının daha önce dernek içinde görev almış biri tarafından anlatıldığı yazıda Vural’ın, 2006 yılında başvuruda bulunarak aralarında Deniz Feneri e.V.’nin de olduğu bazı “İslam ticareti yapan, saf Müslümanları cennet ve cehennemle kandıran” kuruluşlar hakkında soruşturma ve dava açılmasına nasıl önayak olduğu ve bu yüzden dernekte oluşturduğu tedirginlik ele alındı.

İnternet üzerinden yayın yapan YeniGün-Avrupa Ocak sayısıyla da ilgi çekici konuları okuyucusuyla buluşturuyor. Almanya’dan yayınlanan derginin Ocak sayısının ana başlığı ise “Kriz 2010 için doludizgin”.

Dergide Osman Çutsay’ın kaleme aldığı “Kriz 2010 için doludizgin” ve “Milli Görüş’te Abdurrahim Vural tedirginliği büyüyor” başlıklı yazıların yanı sıra Emre Ertem tarafından yazılan “Avrupa’da iç savaş önlemleri mi?” ve “Soğuk Savaş ve İki Alman Sanatı: Düşman Kardeşler?”, mimar Ercan Ağırbaş’ın gözüyle cami sürtüşmelerinin mimari arka planı “Avrupa şehirciliğinde cami kavgası ve mimarinin rolü” başlıklı yazıları, uzun yıllardır Frankfurt’ta çalışmalarını sürdüren yazar – yayıncı Beatrix Caner ile “Nobel Ödüllü” Herta Müller üzerine yapılan röportajı ve son olarak Berlin’de Türkiye kaynaklı açılan sergiye dair haberi okumak mümkün.

(soL - Dış Haberler)