Kriz en çok yabancı işçileri etkiledi

Evlilik ve doğum oranı azalırken, boşanma oranının arttığı gözlenilen Avrupa ülkelerinde krizin en çok yabancı işçileri etkilediği vurgulanıyor.

Hollanda Sosyal ve Kültürel Plan bürosu tarafından yapılan açıklamada krizin ekonomik etkilerinin yanı sıra sosyal etkilerinin de ortaya çıktığı belirtildi. Krizle birlikte artan işsizlik, insanların endişe eşiğini yükseltirken, kendini mutsuz hisseden insanların sayısının da inanılmaz derecede arttığı açıklandı.

Sosyal ve Kültürel Plan bürosu açıkladığı raporunda yabancı işçilerin işsiz kalma konusunda en hassas risk grubu olduğunun altını çizdi. İşsizlik korkusu ile günlük sosyal hayatları en çok etkilenen yabancılar bu sorunla baş edemedikleri için kendilerini çıkmazda hissediyorlar.

Ayrıca yayınlanan raporda intihar vakalarının da 1980 yılı ile 2007 yılları arasında işsizlik oranındaki artış ile doğru orantılı şekilde arttığı açıklandı. Sosyal ve Kültürel Plan bürosu işsizliğin artışının insanların ruhsal dengesini bozduğunu fakat aynı şekilde ruhsal dengesi bozulan insanların da işlerini kaybetme risklerinin arttığını belirtti.

(soL - Hollanda)