Kamuda daha fazla göçmen

Alman Bakan Maria Böhmer kamuda çalışan göçmenlerin ülkede yaşayan göçmenleri temsil edecek sayıda olmadıklarını ve bu oranın sağlanması için gerekenin yapılmasını talep etti.

Almanya’da yaşayan insanların yüzde 20’sini göçmenler oluşturuyor. Bu oranı göz önünde bulundurarak kamuda çalışanların beşte birinin göçmen kökenli olması gerektiğini söyleyen Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, özellikle öğretmenlere, itfaiyecilere ve polislere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaları değerlendiren Sol Parti Federal Meclis Grubu Göç ve Uyum Politikası Sözcüsü Sevim Dağdelen bu talebin yerinde olduğunu fakat kota uygulamasının mevcut sorunları çözeceğinden emin olamadıklarını belirtti. Sosyal dışlanma ve ayrımcı yasalara dikkat çeken Sevim Dağdelen onyıllardır süregelen dışlama ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için kota uygulaması yerine, meslek ve okul eğitimiyle çalışma yaşamında bir an önce etkili ve yapısal önlemler alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Maria Böhmer, özellikle göçmen kökenli öğretmenlerin ve eğitmenlerin, göçmen ailelerle iletişim kurmada köprü görevi görebileceğini belirtti. Böhmr “Lisan becerileri olan, kültürel açıdan yetkin göçmenler topluma büyük bir kazançtır” dedi.

(soL - Dış Haberler)