Hollanda’nın yabancı suçluları

Suçlular daha genç, suçlar daha çok şiddet içeriyor ve tespit edilen suçlar çoğunlukla yabancılar tarafından işleniyor.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre son zamanlarda işlenen suçlara dair yapılan bir araştırmanın sonuçları Hollanda’daki suç tablosunu böyle çiziyor. Pazartesi günü Secondat dergisinde yayınlanan, Uluslararası Bilgi ve Soruşturma Kurumu tarafından yapılan Hollanda’da işlenen suçlara dair araştırma sonuçlarına göre suçlular daha genç, suçlar daha çok şiddet içeriyor ve çoğunlukla yabancılar tarafından işleniyor. Yapılan araştırmada suç oranındaki artışın ve toplumdaki dağılımın sebebine dair herhangi bir tespit ise bulunmuyor.

Hollanda öncelikli olmakla birlikte Avrupa ülkeleri son dönemde artan ırkçılık olayları ile gündeme gelirken, yabancıların agresif tavırlar sergilemelerinin artan ırkçılık olayları ile doğru orantılı olduğu biliniyor.

Ayrıca Hollanda Sosyal ve Kültürel Plan bürosu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan bir raporda yabancı işçilerin işsizlik korkusu ile günlük sosyal hayatları en çok etkilenen grup oldukları ve bu sorunla baş edemedikleri için sık sık şiddete başvurdukları belirtiliyor.

Araştırmacı Jessica van Mantgem açıklamasında suç işleme yaşının gitgide düştüğünü belirtiyor. Veriler genel olarak ele alındığında Hollandalılar tarafından işlenen suçların oranının daha fazla olduğu görülürken basının bu araştırmayı yabancılara dair verileri abartarak sunması dikkat çekiyor.

(soL - Hollanda)