Hollanda halkından Türkiye halkına destek

İstanbul'da başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılmış olan direnişe Hollanda'dan destek büyüyerek devam ediyor. Hollanda'nın farklı kentlerinde yapılan protesto gösterilerine yüzlerce kişi katıldı.

İstanbul'daki direnişi desteklemek ve AKP'yi protesto etmek için birçok ülkede düzenlenen eylemler devam ediyor. Hollanda'nın farklı kentlerinde de birçok eylem düzenlendi. Ağırlıklı olarak sol örgütlerin öncülüğünü yaptığı eylemlere halkın ilgisi de yoğundu. Amsterdam'da ilk gün 300 kişi ile başlayan eylemde ikinci gün binden fazla kişi toplandı.

Amsterdam Dam Meydanı'nda ve Den Haag'da basın açıklamaları, Eindhoven Merkez İstasyonu'ndan Belediye bınasına kadar yürüyüş düzenledi. Hollanda'da yüzlerce Türkiyeli "Erdoğan Istifa!", "Tayyip İstifa!", "Faşizme Karşı Omuz Omuza!", "Heryer Taksim Heryer Direniş!" sloganları atarak Türkiye'deki direnişi selamladı.

Amsterdam'daki eylemde kurulan kürsüden eyleme katılan Türkiyelilere ve Hollandalılara Türkiye'de medyanın gerçekleri gizlediğine dair ve Türkiye'de yaşanan polis terörünün lanetlendiği Türkçe ve İngilizce basın açıklamaları okundu. Eylem, Hollanda medyası tarafından takip edilirken, çevredeki halktan da yoğun destek ve ilgi gördü. Eylem bir sonraki gün başka eylemlerle devam etme kararı ile sona erdi.

Hollanda'da çalışma yürüten ve yapılan eylemlerde yerini alan Türkiye Komünist Partisi üyeleri yarın Rotterdam Başkonsolosluğu'na yapılacak yürüyüşe, Hollanda Yeni Komünist Partisi, Yunanistan Komünist Partisi ve Portekiz Komünist Partisi üyeleri ile birlikte katılacak. Eylem 4 Haziran Salı günü Westblaak 2 Rotterdam adresinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu önünde yapılacak.

Hollanda'daki eylemlerden kareler:

(soL-Asterdam)