Vodafone'da işten çıkarma!

Vodafone Türkiye'de toplu işten çıkarma kararı aldı. Kararın ardından çalışanlar kriz geçirdi ve çok sayıda ambulansın binaya geldiği söyleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Vodafone Türkiye merkez binasında toplu işten çıkarma kararı aldı. Vodafone çalışanlarından öğrendiğimiz bilgiye göre, karar nedeniyle binada sinir krizleri geçiren çalışanlar oldu. Ambulanslar peş peşe binaya girerken, bir haftadır sinir harbi yaşanan binada gerilim zirveye tırmandı. Sağlık personellerinin bina içerisinde çalışanlara Passiflora isimli sakinleştirici dağıttığı, toplantı odalarının kullanılmasının yasaklandığı, dışarıdan girişlere ise izin verilmediği iddia ediliyor.

Vodafone önünde bina kırmızı şeritlerle kapatılmış durumda. Özel güvenlik birimleri bina dışında arttırıldı. Binaya basın mensupları yaklaştırılmıyor.

Şirketin basın ve halkla ilişkiler birimi toplu işten çıkarma iddialarını yalanlarken, yönetimin Maslak'taki merkez binadan 180, Mecidiyeköy'deki binadan ise 80 kişiyi çıkaracağı, bir üst düzey yöneticiden gelen bilgilerle ise bu rakamın 600'e yaklaşacağı söyleniyor.

Vodafone çıkan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaparak olayı doğruladı. Vodafone Türkiye'den ayrılan çalışan sayısına dair sözü edilen rakamların gerçekleri yansıtmadığını belirten şirket yetkilileri kesin rakam konusunda bilgi vermekten kaçınıyor.

Plaza eylem platformundan basın açıklaması
Plaza Eylem Platformu işçi çıkarmaları protesto etmek için, tüm çalışanları, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, basını ve tüm duyarlı insanları 6 Mart, CUMA (YARIN) Saat 12:30'de Vodafone Maslak Plaza önünde direnişe davet etti.