Ülker'e 'helal' Godiva övgüsü

Harvard Business Review, Ülker grubunu, Godiva'ya "karışmadığı" için övdü. Godiva, Ülker'e geçtikten sonra üzeri hilalli kutularda ürettiği "helal" çikolatalar ile dikkat çekmişti.

Ülker grubu ya da resmi adıyla Yıldız Holding, 2007 yılında Belçika merkezli, lüks çikolata markası Godiva'yı 850 milyon dolara satın almıştı. Harvard Business Review adlı Harvard Üniersitesi bünyesinde yayımlanan dergi, Yıldız Holding'i Godiva'ya ile "özel" bir ilişki sürdürdüğü, Godiva'nın özerkliği korunduğu için övgüye değer buldu. Dergide editörlerinden Anand P. Raman'ın, Ülker grubunu yakından tanımak ve Godiva yönetim stratejilerini anlamak için İstanbul'da bir hafta geçirdiği vurgulanıyor. Godiva CEO'su Jim Goldman'ın görevine devam etmesi ve şirketin günlük kararlarında bağımsız olması "özerkliğin" kanıtı olarak gösteriliyor.

Goldman'ın İstanbul'a kadar gelmesine gerek yoktu. Godiva'nın 80 ülkedeki 9 bin 300 "butik" mağazasından birine girmesi ve üzerinde hilal bulunan kutularda satılan "helal" çikolataları görmesi yeterliydi.

(soL-Ekonomi)