TSE'den tuhaf araştırma: 'Helal otel' kriterleri

Türk Standartları Enstitüsü ilginç bir araştırmaya imza attı. TSE, Ramazan ayına denk gelen tatil sezonunda taleplerin arttığı iddiasıyla "helal otel" kriterleri belirledi. Kriterler içerisinde "Pisuvarda mahremiyet sağlamak", "İslam'a uygun yayın yapmak" yer aldı.

(soL - Haber Merkezi) Türk Standartları Enstitüsü (TSE) talep olduğu iddiasıyla “helal otel” kriterleri belirledi. Resmi internet sitesinde “TSE'nin Görevleri” başlığı altında, “Üniversiteler ve diğer bilimsel ve teknik kurum ve kuruluşlarla işbirliği” vurgusuna yer verilen kuruluşun, Ramazan ayının tatil sezonuyla aynı döneme rastlaması nedeniyle dini kriterler sıralaması dikkat çekti.

Resmi bir kuruluş olan TSE'nin, belirleme gereksinimi duyduğu "Helal Otel" kriterleri içerisinde "Pisuvarlarda mahremiyet sağlamak", "İslam'a aykırı yayın yapmamak", "İslam ahlakına aykırı hareket etmemek" gibi ifadeler yer aldı.

'Havuz dönüşümlü kullanılmalı'
Kriterler şu şekilde yer aldı: "Umumi erkek ve kadın tuvaletlerinde hem alafranga hem alaturka tuvalet bulunmalı. Pisuvarlarda mahremiyet için önlem alınmalı. Kuaför, SPA, masaj hizmeti hemcinsler tarafından sunulmalı, İslami değerlere uygun olmalı. Ödemeli TV yayınlarında İslam’a aykırı yayın olmamalı, internette aile filtresi uygulanmalı. Otel çalışanlarına helal uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapılmalı, kıyafet, hâl ve hareketler İslam ahlakına aykırı olmamalı. Açık veya kapalı yüzme havuzlarının tek olması durumunda, erkek-kadın dönüşümlü olarak kullanabilmeye dönük önlemler alınmalı. Cuma namazı otel mescidinde kılınmıyorsa, yakındaki camilere ulaşım için yeterli servis imkânı sağlanmalı."