TPAO petrol arıyor

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de yedi kuyu açacağını duyuran TPAO, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kapsamlı bir petrol arama çalışması başlatıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplam 340 kilometrekarelik alanda veri toplama faaliyeti yapılacağını duyurdu.

Elde edilen bilgilere göre toplanacak olan veriler TPAO Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimleri tarafından değerlendirilecek ve varılan sonuçlar doğrultusunda petrol arama ihalesi açılacak. 8 Ağustos tarihinde açılması hedeflenen ihalede yalnızca tekil şirketler tarafından verilecek tekliflerin dikkate alınacağı ve konsorsiyum kurularak getirilen tekliflerin reddedileceği belirtildi.

Böylelikle TPAO, yalnızca büyük petrol şirketleriyle çalışmak istediğini de beyan etmiş oluyor.

TPAO, geçtiğimiz günlerde de Karadeniz'de yedi kuyu açılacağını ilan etmişti. Yapılan araştırmaların ortaya ciddi bir potansiyel çıkarttığını öne süren TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Brezilya devletine ait olan Petrobras'ın yanı sıra "iki Amerikan firmasıyla da elimizdeki yatırımların ortaklık görüşmelerini yapıyoruz" demişti.