TOKİ Başkanı'na parayı Allah göndermiş

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar projelerle ilgili prosedürler halledildiği durumda kaynağın ortaya çıkacağını çünkü parayı Allahın gönderdiğini savundu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm işi için prosedürlerin yerine getirilmesi halinde, kaynağın mutlaka geleceğini belirterek, "Bize inanın, bak samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı" dedi.

Fırat Üniversitesi tarafından "duyarlı tutumu ve başarılı kurumsal yöneticiliği vasfı sebebiyle" ayın bürokratı ödülü alan TOKİ Başkanı Bayraktar yaptığı konuşmanın ardından gelen bir soruları yanıtlarken "Kentsel dönüşüm işi devletin, hükümetin, yerel yönetimlerin üniversite ve ilgili odaların birlikte yapması gereken bir iş. Bu şekilde bunun üstesinden gelebiliriz. İlk etapta belki 20 milyar dolar kaynak gerekmektedir. Ama devletin otoritesi, kararlılığı, ciddiyeti ve sahip çıkması, mahalli idarelerin bu işe sarılması ve halkın nabzını tutması ve halkın bu konuda çok ciddi bilinçlendirilmesi ve ilgili tüm aktörlerin millete anlatması ve tetiklemesi gerekmektedir" dedi.

Bu işler için prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, kaynağın mutlaka geleceğini söyledi.

Kaynak "Allahtan"
Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bize inanın, bak samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı. Çok samimi söylüyorum. Bağışlayın beni.

Biz şimdi 20 katrilyon lira para bulduk. Bu para hazinenin elinde arsalar bugüne kadar vardı. İşte geçen gün arsa sattık ve 50 trilyona aldığımız arsayı 300 trilyona sattık. Bu şekilde bereketi kendinden oluşuyor.

TOKİ olarak iddia ediyorum, dünyada en iyi para ödeyen kuruluşuyuz. Bugün müteahhitlerimiz var. Belediyelerde, Bakanlıklarda iş yapıyorlar. Bizde kar marjı düşüktür ama çalışanın alnının teri kurumadan parasını ödemeye çalışıyoruz."
(soL - Haber Merkezi)