Sümer Holding satışına devam

Sümer Holding'e ait Malatya ve Konya'daki beş arsa satışa çıkartılıyor. 1987 yılından beri özelleştirme kapsamında olan holdingin onlarca işletmesinde herhangi bir faaliyet yürütülmüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sümer Holding A.Ş.'nin özelleştirme kapsamına alındığı 1987'den bugüne kadar 12 bağlı ortaklık ve şirket, 45 işletme, 41 iştirak hissesi, 1 marka, 3 tesis, 6 yarım kalmış tesis, 390 mağaza, 225 parça bina ve 261 parça arsası özelleştirilirken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Sümer Holding A.Ş'ye ait Malatya ve Konya'da bulunan 5 adet taşınmazı satmak üzere ihale açtığını duyurdu. Holding'e ait varlıklar parça parça özelleştiriliken, birçok işletmede üretimin durduğu belirtiliyor.

ÖİB tarafından Sümer Holding A.Ş'ye ait Malatya ve Konya'da satışa çıkarılan taşınmazlar ve özellikleri şöyle: ''Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Kuyulu Köyünde 1 parselde kayıtlı 473 bin 605 metrekare ve Görgü Köyü muhtelif parsellerde kayıtlı toplam 276 bin 70 metrekare olmak üzere toplam 749 bin 675 metrekare taşınmazlar. Konya ili Selçuklu ilçesi Dikilitaş Mahallesi 11 numaralı parselde kayıtlı 286 bin 694 metrekare, 13 numaralı parselde kayıtlı 913 bin 971 metrekare ve 14 numaralı parselde kayıtlı 682 bin 620 metrekare arsa ile 1 numaralı parsel üzerinde 3 bağımsız bölümden oluşan asma katlı dükkan.''

İhaleye katılmak isteyenler, şartnameye göre hazırlayacakları teklif mektuplarını, 30 Ekim 2008 tarihinde saat 18.00'e kadar ÖİB'na elden teslim edecek. Taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi, ayrı ayrı olmak koşulu ile birden fazla taşınmaz içinde teklif verilebilecek. Ancak bu teklifler birbirleri ile ilişkilendirilip, herhangi bir şartı içeremeyecek.

İhalede katılımcılardan, 20 bin ile 2 milyon 500 bin ABD doları arasında geçici teminat bedeli alınacak.

Gazetelerde yer alan duyuruya göre, söz konusu taşınmazların satışında ihaleler, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Ancak ihale komisyonu tarafından gerekli görülmesi halinde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Tekstil, deri, kundura, kağıt, gübre, kimya, şeker, fosfat başlıca faaliyet alanları olan Sümer Holding'in daha önce 14 işletmesinin özelleştirilmesi kararına Danıştay onay vermemişti. Geçtiğimiz günlerde Sümer Holding'in Türk Mühendislik ve Müteahhitlik A.Ş.'deki (TÜMAŞ) yüzde 49 ve Beslen Makarna Gıda Sanayi Ticaret A.Ş'deki yüzde 23,84 oranındaki iştirak hisselerinin özelleştirilme ihaleleri için teklif süresi dolarken, Beslen Makarna'ya kimse teklif vermedi.