Spekülatöre daha fazla faiz

Bugün yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında, kısa vadeli faiz oranlarının 0,50 puan artırılması bekleniyor.


HABER MERKEZİ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün saat 13:00'te aylık olağan toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda faiz oranlarının yükseltilmesi bekleniyor. İki bölümden oluşacak toplantının birinci bölümünde Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı yetkilileri bir araya gelirken, toplantının ikinci bölümünde yalnızca Para Politikası Kurulu üyeleri görüşecek ve alınan kararlar oylamaya sunulacak.

Toplantıda, halen yüzde 15,75 seviyesinde olan gecelik borçlanma faiz oranının ve yüzde 19,75 seviyesinde olan borç verme faiz oranının 0,50 puan artırılması bekleniyor. Kurul, geçtiğimiz ay yaptığı toplantıda da faiz oranlarını 0,50 puan artırmıştı.

Merkez Bankası son aylarda faiz oranlarını yükseltme yönündeki eğilimini enflasyonla mücadele gerekçesine dayandırıyor. Faiz oranlarının yükseltilmesinin, ülkeden çıkma eğiliminde olan sıcak parayı daha fazla faiz vererek ülkede kalmaya ikna etmek için olduğu da düşünülüyor.