Şimdi de Merrill Lynch

Standard&Poors’la başlayıp Fitch’le süren emperyalist taciz, dün de Bakan Mehmet Şimşek’in eski şirketi Merrill Lynch’le sürdü.

Türkiye ekonomisine ilişkin olumsuz haberlerin peşpeşe dizildiği gün uluslararası finans tekeli Merrill Lynch’ten gelen açıklama, Türkiye’ye yönelik bir süredir devam eden emperyalist tacizi açık kıldı.

Ekonominin daraldığı bir döneme kıyasla daha da daraldığı, kapasite kullanım oranlarının düştüğü bir günde açıklamada bulunan Merrill Lynch, Türkiye’nin durumunu olumlu olduğunu açıkladı. Merrill Lynch, Türkiye için “IMF’yle anlaşma yapmasına bile gerek yok” diyerek pohpohlamada doruğa çıktı.

“Türkiye bir tane…”
Merrill Lynch Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EEMEA) Ekonomisti Türker Hamzaoğlu, bölge için 2010 yılında toparlanma beklentisinde olduklarını söyledi.

Türkiye için yaptığı birbirinden umut verici değerlendirmeleriyle dikkat çeken Hamzaoğlu, “Bölgede büyümenin kredisiz olmasını bekliyoruz. Bunun dışında kalan tek ülke Türkiye. Türkiye’de kredi büyümesinin kuvvetli olacağını öngörüyoruz.” diye konuştu.

Ağzından bal damladı
Türkiye’nin dış borç ihtiyacı olmadan yoluna devam eder hale geleceğini söyleyen Hamzaoğlu, “Türkiye’nin IMF’yle anlaşma imzalamaya ihtiyacının kalmadığını” düşündüklerini söyledi.

Hamzaoğlu, 2010 yılında Türkiye’nin yüzde 4,5 büyüme gerçekleştirerek “bir büyüme sürprizi yapmasını” beklediklerini söyledi.

“Ama…”
Hamzaoğlu, Türkiye’ye yönelik tüm bu olumlu beklentilerini ortaya koyarken, koşul olarak “güven tesisini” öne sürdü.

Türkiye’den bekledikleri olumlu ekonomik gelişmelerin önkoşulunu açıklayan Hamzaoğlu, “Tüm bunların yapılabilmesi Türkiye’ye olan güvenin tesis edilebilmesi önem taşıyor” diyerek “güvenimize layık hareket edin” mesajını geçti.

Mesajın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisinin sona erdiği bir günde yapılmış olması dikkat çekti.

(soL-Haber Merkezi)