Siemens 17 bin 200 çalışanını çıkarıyor

Krizi gerekçe göstererek tasarruf yapacağını açıklayan Siemens faturayı 17 bin 200 çalışanına kesiyor.

soL (HABER MERKEZİ) Almanya'nın en büyük şirketlerinden Siemens, çalışma gücünün yüzde 4'ünü oluşturan 17 bin 200 çalışanının görevine son verecek. Siemens gerçekleştirdiği kıyıma gerekçe olarak tasarruf ihtiyacını ve krizi gösterirken, fatura her zamanki gibi çalışanlara kesildi.
Almanya'da yayımlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesinde yayınlanan habere göre, Siemens çoğu üst ve orta düzey yöneticiler olmak üzere 17 bin 200 çalışanının görevine son verecek. Almanya'da 136 bin kişinin çalıştığı Siemens'in işten çıkaracağı kişilerin 6 bin 400'ü bu ülkedeki çalışanlardan olacak. Şirketin bütün dünyada 435 bin çalışanı bulunuyor.

2010 yılına kadar 1,2 milyar avro tasarruf yapmayı hedeflediği belirtilen Siemens'ten konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Şirketin bir üst düzey yöneticisi ise, çalışanlarına mektup yazarak, ayrıntılara giremeyeceğini ancak "Siemens'in potansiyelini seferber etmenin zamanı geldiği"ni söyledi. Mektupta "ABD'de mali piyasalardaki kriz, enerji ve yüksek hammadde fiyatları yüzünden risklerin dünya ekonomisi için açıkça büyüdüğü bir dönemde, bu şimdi çok önemli ve biz bunu gelecek aylarda daha fazla hissedeceğiz" sözleri, olası krizlerde esas altta kalanın sermayedarlar değil çalışanlar olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor.