OECD: Karanlık bulutlar var

OECD'nin üye ülkeler için yaptığı bir çalışmaya göre Avrupa ülkelerini zor günler bekliyor. İngiltere'nin bu yıl durgunlukta olduğu saptaması yapılırken, Avrupa ekonomilerinin büyümesindeki yavaşlamaya dikkat çekiliyor.

soL (HABER MERKEZİ) OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) araştırmasına göre küresel büyüme tehdit altında. Buna göre, mali piyasalarda yaşanan kargaşa, emlak piyasasındaki sıkıntılar ve yüksek emtia fiyatları, küresel büyümeyi etkiliyor.

Avrupa ekonomilerini zor günler beklediğine işaret eden OECD çalışması, İngiltere ekonomisinin bu yıl durgunlukta olduğu saptamasında bulundu. İngiltere, gelişmiş kapitalist ülkelerden oluşan G7 grubu içinde yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ekonomisinin yavaşlaması beklenen tek ülke oldu. OECD tahminlerine göre İngiltere ekonomisi, 2008 yılının tamamında sadece yüzde 1,2 büyüyecek. İki çeyrek arka arkaya büyümenin yavaşlaması ekonomik durgunluğun işareti olarak tanımlanıyor.

Almanya ve İtalya'nın ekonomileri, mevcut üç aylık dönemde büyümeyecek. Fransa'da az da olsa büyüme bekleniyor.

Japonya için yapılan tahminler de benzer şekilde iç karartıcı bir tablo çiziyor.

OECD, buna karşılık Amerika Birleşik Devletleri'nin emlak ve kredi krizinden dolayı zayıflamış olsa da ekonomik açıdan daha iyi durumda olduğunu belirtti.