O termik santraller özelleştirildi!

Özelleştirmeye karşı direnen işçilere yönelik polis saldırısı sürerken Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesi 6 teklif sahibi firmanın katılımıyla başladı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu başkanlığında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen ihalede, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar, Yeniköy Linyitleri İşletmesi'nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ile Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların "satış" yöntemi ile ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirmesi için teklifler alındı.

soL'un işçilerden aldığı bilgiye göre, diğer 5 firmanın çekilmesi sonucu yalnızca IC İçtaş'ın kaldığı ihaleyi firma 2 milyar 671 milyon dolarlık teklif ile kazandı. Dün santralleri görmeye giden IC İçtaş yetkililerini Yeniköy ve Kemerköy Termik Santral işçileri içeri sokmamış ve ilçeden kovalamıştı.

İhaleyi alan firma yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında suçlanan ve ifade vermeye çağırılan İbrahim Çeçen'in sahibi olduğu İbrahim Çeçen Yatırım Holding'e ait.