Mehmet ne derse o!

Devlet Bakanı Nazım Ekren, IMF'yle ilişkilerin geleceği konusunda "Mehmet'in (Şimşek) 'bu uygun' dediği formatta devam edilecek" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, IMF ile yeni bir stand-by anlaşması imzalanıp imzalanmayacağı konusunda "Uygun olan bir format ile yola devam edilecek" dedi. Gazetecilerin uygun formatın hangisi olduğu yönündeki sorusuna ise Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i kast ederek "Mehmet'in bize getirdiği, 'bu uygun' dediği formattır. Onu değerlendiririz" şeklinde yanıt verdi.

Bitlis, Hakkari, Muş ve Van İlleri Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısına katılmak için Van'a gelen Ekren kaldığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçen Mayıs ayında, IMF ile uzun süreli bir programın tamamlandığını belirten Ekren, bu konudaki temasları Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğünü kaydetti.

Ekren "Şimdi IMF Türkiye'yi son stand by'daki performansını ortaya koyuyor. Kotamızın üzerinde bir borçlanmamız olduğu için o süreçte de program sonrası izlemenin devamı gerekiyor. Teknik süreç tamamlandığında Mehmet'in (Şimşek) de söylediği şekilde uygun olan bir format ile yola devam edilecek. Bunun dışında da farklı bir şey kimse söylemiyor" diye konuştu. Uygun formatın hangisi olduğu sorusunaysa Ekren gülerek "Mehmet'in (Şimşek) bize getirdiği, 'bu uygun' dediği formattır. Onu değerlendiririz" yanıtını verdi.

Önce işsizlik fonundan kaynak aktar, sonra özelleştir!
İşsizlik Fonu'ndan Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP) kaynak aktarılmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Ekren, GAP ve diğer bazı projeler için İşsizlik Fonu'ndan bu sene 1,3 milyar YTL, gelecek sene 1,5 milyar YTL, özelleştirme gelirlerinden bu sene 1 milyar YTL, gelecek sene de 2 milyar YTL civarında bir desteğin geleceğini kaydetti. Ekren fondan kaynak aktarılacak yatırımların 5-10 yıl sonra özelleştirilmesinin sözkonusu olacağını kaydetti.