Marmaray borçla döşeniyor

Marmaray projesi için toplam 3 milyar 350 milyon dolar borç alındı.

sol (HABER MERKEZİ) Marmaray Projesinin ikinci bölümünü oluşturan Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi işinin finansmanına yönelik Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından (CEB) sağlanan 217 milyon avro tutarındaki krediye ilişkin anlaşma İstanbul'da imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Hazine Müsteşarı İbrahim H. Çanakcı CEB'den yaklaşık 500 milyon avro temin etmeyi öngördüklerini belirtti. 217 milyon avro tutarındaki kredinin paketin ilk dilimini oluşturduğunu söyleyen Çanakcı, kalan 283 milyon avroluk krediyi de bu yıl içinde alacaklarını ifade etti.

CEB'den sağlanan kredilerin faiz şartlarının çok uygun olduğunu iddia eden Çanakcı, "böylece Marmaray Projesi için Japon Hükümeti, Avrupa Yatırım Bankası ve CEB'den yaklaşık 3 milyar 350 milyon dolar tutarında bir finansman temin etmiş oluyoruz" dedi.

Törene katılan CEB guvernörü Raphael Alomar ise, Marmaray Projesi vesilesiyle Tükiye ile kurdukları ilişkiden çok memnun olduğunu dile getirdi. "Türkiye ile CEB arasındaki özel ilişkiyi güçlendirmek için bunu iyi bir fırsat olarak gördüklerini" belirten Alomar, Türkiye'ye uzun yıllardır süren desteklerini devam ettirmeyi amaçladıklarını kaydetti