Likör Fabrikası Aşçıoğlu'da kaldı

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan eski TEKEL Likör Fabrikası arazisinin satışı tamamlanıyor. Dün yapılan açık artırmada en yüksek teklif Aşçıoğlu İnşaat'tan geldi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan eski TEKEL Likör Fabrikası arazisinin satışı tamamlanıyor. Bir TOKİ iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle satılmakta olan taşınmazın dün yapılan açık artırmasına iki taraf katıldı. Kiler Grubu'nun başı çektiği Biskon Yapı-KLR İnşaat Ortak Girişimi ile Aşçıoğlu İnşaat'ın başını çektiği Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak İnşaat Ortak Girişimi arasında yapılan mezatta yüksek teklif 415.7 milyon YTL ile Aşçıoğlu tarafından geldi.

İhaleye katılan her iki tarafın da AKP'ye olan yakınlığı dikkat çekiyor.

Yeterince lüks konut yokmuş
Açık artırmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye'de lüks konutun söylenildiği kadar çok olmadığını, en yüksek teklifi verdikleri arazi üzerinde de Türkiye'nin en lüks binalarını yapacaklarını söyledi.

Arazi üzerine rezidans, ofis binası ve elektronikçiler çarşısı yapmayı planladıklarını belirten Aşçıoğlu, söz konusu projenin 200 milyon dolara yakın bir maliyeti olacağını, elektronikçiler çarşısında da Mecidiyeköy'de ara sokaklarda dağınık olan esnafı toplamayı hedeflediklerini kaydetti.