KEY ödemeleri arapsaçına döndü

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı KEY ödeme rakamlarının yarı yarıya düşük olduğu öne sürüldü.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konut edindirme yardımı (KEY) ödemelerini yapacaklarını bir seçim malzemesi olarak kullanarak açıklarken, Türkiye Kamu-Sen ödemenin yarı yarıya daha düşük olacağını açıkladı. Aylardır ülkenin gündeminde yer tutan ve arapsaçına dönen KEY ödemelerinde AKP'nin son numarasının bu olduğu anlaşılıyor.

Başbakan Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında, "Tozlu rafların arasından biz çıkardık, biz haykırdık. Dedik ki 'Kardeşim senin böyle bir alacağın var, haberin var mı?' Nereden bilsin, haberi yok. İlginçtir, 1 Ocak 1987 yılından itibaren bu başlamış. Kaç yıl olmuş, 21 yıl. Bunlar güya çalışanları konut sahibi edindirmek için yapılmış" şeklinde konuşmuş, ödemelerin yapılmasını adeta seçim yatırımına dönüştürmüştü. Türkiye Kamu-Sen ise yaptığı açıklamada, KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemenin, olması gereken tutara göre yarı yarıya daha düşük olacağını açıkladı. Sendika konunun takipçisi olacağını ifade ederken, sahiplerine ödemelerin başlamasından itibaren, konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti.

Fifty fifty AKP iş başında
Başbakan Erdoğan, 8.5 milyon hak sahibine ödenecek KEY birikimlerinin toplam tutarını 2 milyar 855 milyon YTL olarak açıklamıştı. Türkiye Kamu-Sen yaptığı hesaplama sonucunda, 1999 yılı sonunda Emlak GYO'ya devredilen 395.7 milyon YTL'lik bakiyenin Hazine ihalelerinde değerlendirilmesi durumunda 2007 sonu itibariyle 5 milyar 103.2 milyon YTL'ye ulaşması gerektiğini açıkladı. Sendika yaptığı açıklamada, 1987-1995 döneminde KEY hesabına para yatıran bir çalışanın 2007 sonu itibariyle birikiminin sadece ana parasının, 3 bin 366,7 YTL olması gerektiğini de ifade etti.